Często macie tak, że zostaje trochę mięsa z poprzedniego obiadu i nie wiecie co z nim zrobić? Ja lubię takie resztki zamienić w coś zupełnie nowego. Ostatnio zostało mi trochę polędwicy wołowej (z tego przepisu, swoją drogą dopiero po jakimś czasie widzę jak bardzo zmienił się sposób przygotowywania postów i koniecznie muszę go odświeżyć….), więc przygotowałam z niej sałatkę, która wyszła fantastycznie! Zimne mięso idealnie kontrastuje z gorącą i słodką brzoskwinią, a ser dodaje lekko pikantnej nuty. Zapraszam po przepis i jak zwykle przypominam, że więcej smacznych zdjęć najdziecie na moim facebooku oraz instagramie.
potrzebne składniki: (na 1 porcję) grillowana lub smażona polędwica wołowa garść rukoli kilka pomidorów koktajlowych kilka kostek sera cheddar 1 brzoskwinia 3 łyżki cukru oliwa z oliwek
1. Umyj dokładnie rukolę i pomidory, zostaw do obsuszenia. W tym czasie przygotuj ser i pokrój polędwicę w plastry. Na talerzu ułóż sałatę, pomidory, mięso oraz ser i skrop delikatnie oliwą.
2. Obierz brzoskwinie i pokrój je w plasterki. Na patelnię wysyp cukier i zacznij podgrzewać go na średnim ogniu, kiedy zamieni się w karmel skręć gaz i dodaj brzoskwinie i smaż przez chwilę.
3. Gotowe brzoskwinie wyłóż na sałatkę i polej ją powstałym słodkim sosem.
Smacznego
2 comments on “sałatka z wołowiną i brzoskwiniami”Add yours →